لطفا منتظر بمانید...

تقلب با نام سکه پولکی

سکه پولکی

متاسفانه تقلب عضو جدایی ناپذیر از همه کسب و کارهای پیرامون انسان است. در هر کسب و کاری که پول جریان داشته باشد افراد متقلب نیز به آن ورود خواهند کرد. این افراد از روی طمع ورزی به جعل و فروش اجناس تقلبی می پردازند. تا با فریب دیگران پولهای باد آورده ای بدست آورند. در نتیجه در هر کسب و کاری خطر در کمین فروشندگان و خریداران است و ایشان باید هوشیار باشند تا فریب افراد متقلب را نخورند.

همیشه کالای تقلبی توسط افراد متقلب فروخته نمی شود. گاهی ممکن است فروشنده فردی سرشناس هم باشد، اما بدلیل عدم آگاهی و نداشتن تجربه کافی، بدون توجه به اینکه کالای خریداری شده او تقلبی است، اقدام به فروش آن نماید. و ایمان داشته باشد که کالای او اصل می باشد. این اتفاق بارها و بارها مشاهده شده است.

متاسفانه فراوان دیده شده که افراد به این شیوه فریب خورده و سکه تقلبی را به جای اصل خریداری نموده اند. پایگاه سکه ها به فروشندگان و مجموعه داران کم تجربه توصیه می کند، برای پیشگیری از این سوءاستفاده های احتمالی، از افراد با تجربه کمک بگیرید و یا از فروشگاه های معتبر خرید کنید. البته بهترین راه این است که خودمان تلاش کنیم تا تجربه کافی برای تشخیص سکه اصل از تقلبی را کسب نماییم.

توصیه می کنیم مجموعه داران محترم برای خرید سکه های کمیاب و گرانقیمت و یا ارورهای خاصی که کمتر دیده میشود، عجولانه تصمیم به خرید نگیرید. از فروشنده تضمین بخواهید تا در صورتی که بعداً مشخص شد که سکه خریداری شده تقلبی یا دستکاری شده است، بتوانید آن را به ایشان پس دهید.

امروزه با گسترش فرهنگ مجموعه داری و افزایش قیمت سکه های کمیاب و ارورهای خاص، موجب شده است که میزان و شیوه های تقلب نیز افزایش یابد. یکی از نمونه های این شیوه ها تبدیل سکه استاندارد به سکه کم وزن و فروش آن به عنوان سکه «ضرب بر پولک نادرست» می باشد.

تعریف سکه پولکی یا ضرب بر پولک نادرست

در بعضی از موارد نادر هنگام ضرب سکه اشتباهاً یک پولک با اندازه کوچکتر بجای پولک استاندارد برای ضرب سکه های بزرگتر استفاده می شود. در این صورت سکه حاصل از این ضرب کوچکتر از سکه های همسان «از نظر قطر و ضخامت» می باشد.

در مواردی نادرتر هنگام تولید پولک اشتباهاً از ورقهای مخصوص پولکهای دیگر استفاده می شود. در نتیجه پولک به دست آمده «از نظر قطر و ظاهر»، کاملا مشابه پولک های همانند است ، ولی ضخامت و وزن کمتر و یا جنس متفاوت. حاصل ضرب چنین پولکهایی، سکه هایی با همان اندازه و کیفیت ضرب مشابه استاندارد خواهد بود که وزن آن از دیگر سکه های همسان کمتر و یا بیشتر می باشد. حتی ممکن است هم وزن باشند اما با جنسی متفاوت. البته این اتفاق کمتر دیده شده است. به این قبیل سکه ها اصطلاحاً «سکه پولکی» گفته می شود.

تقلب در سکه های پولکی

سکه هایی در بازار کلکسیونی دیده شده که از نظر وزن با سکه های استاندارد متفاوت (سبکتر) هستند. و فروشندگان آنها ادعا میکنند که این سکه ها روی پولک نادرست ضرب شده اند و اصطلاحاً پولکی می باشند. متاسفانه افرادی هم بنا به توضیحات بالا بدلیل عدم آگاهی به دیده ها و شنیده های خود اکتفا کرده و اقدام به خرید اینگونه سکه ها می نمایند. برای اثبات اینکه این سکه ها اصل نمی باشند توضیحاتی کامل بهمراه تصاویر گویا منتشر می نماییم تا جلوی اینگونه سوداگری های سودجویان و اشتباهات فروشندگان گرفته شود.

همانطور که گفته شد، سکه های با ارور ضرب بر پولک نادرست در اثر اشتباه در تولید پولک به وجود می آید. به زبان ساده تر ورق به کار رفته در تولید پولک اشتباهاً از ورقی نازکتر و یا ضخیم تر (مربوط به سکه ای دیگر) استفاده شده است. در نتیجه سکه های ضرب شده با پولک های تولیدی اشتباه، وزن کمتر یا بیشتری نسبت به پولک های درست و استاندارد دارند.

بعنوان مثال سکه 10 ریالی 1366 را در نظر می گیریم. ممکن است برای تولید پولک این سکه از ورق استاندارد سکه 5 ریالی استفاده شده باشد. این پولک های نازکتر به همراه پولک های استاندارد به چرخه ضرب انتقال داده می شود. سکه های 10 ریالی که روی پولک با ورق 5 ریالی ضرب شده اند از نظر جزئیات ضرب و قطر هیچ تفاوتی با سکه های ضرب شده بر پولک استاندارد ندارد. برای روشن تر شدن موضوع، چند نمونه از سکه هایی که فروشندگان ناوارد، آنها را به عنوان سکه پولکی معرفی نموده اند به نمایش خواهیم گذاشت.

نکته دیگری که می تواند راه تشخیص را برای شما هموار سازد، مقایسه قطر سکه استاندارد غیر ارور همان نوع با سکه مشکوک است. در صورتی که قطر آنها یکسان نباشد سکه به احتمال زیاد تقلبی است و در اصالت آن باید شک نمود. 


تصویر سکه 10 ریالی استاندارد در مقایسه با سکه پولکی تقلبی

این دو سکه در کنار هم با یک زاویه و نور به تصویر در آمده است تا تفاوتهای آنها بهتر نمایان گردد

تصویر سکه 10 ریالی استاندارد در مقایسه با سکه پولکی تقلبی

بزرگنمایی روی سکه 10 ریال 1366

تصویر پشت سکه پولکی تقلبی در مقایسه با استاندارد

بزرگنمایی پشت سکه 10 ریال 1366

در تصاویر بالا سکه سمت راست اصل و سکه سمت چپ تقلبی است

یکی از دلایل دیگر که این سکه ها به هیچ عنوان اصل نمی باشند این است که تمامی سکه های پولکی 10 ریال 1366 که در یکسال ضرب شده اند و همه آنها نیز بر پولک تولید شده از ورق 5 ریال می باشند باید تقریبا با وزن یکسان باشند. ما چند سکه 10 ریال 1366 پولکی تقلبی را وزن نموده ایم. نتیجه اینکه سکه های یاد شده به هیچ عنوان یک وزن استاندارد ندارند و اختلاف وزن فاحشی بین یک الی 2 گرم را دارا می باشند.

معمولا ارور پولک نادرست به ندرت در ضرابخانه اتفاق می افتد. نکته جالب این است که متقلب تولیدکننده سکه تقلبی پولکی، کار را به جایی رسانده که از هر نوع سکه، هر تاریخ و هر تعداد که بخواهید در بازار وارد نموده است. که این خود امری بعید است که بانک مرکزی تا این حد دچار اشتباه در تولید پولک شود.

در خصوص چگونگی تولید این سکه ها دقیقا اطلاعی نداریم. حدس و نظر کارشناسان و دست اندرکاران، این است که افراد متقلب با شیوه ای بسیار ساده هر سکه ای را که بخواهند درون مخزنی مملو از نوعی اسید می اندازند تا به مرور اسید، سکه را خورده و از حجم و وزن آن بکاهد. از آنجایی که این عمل یکنواخت انجام می شود، نقوش برجسته و سطح سکه به یکسان خورده شده و نقشها همچنان بر روی سکه باقی می ماند، اما از وضوح و جزئیات آن کاسته خواهد شد. دلیل کوچکی قطر این نوع سکه ها هم همین است. و بسته به اندازه سکه معمولا قطر آن یک تا 3 میلیمتر از نمونه اصلی یا استاندارد کوچکتر می شود. خوردگی سکه مامولا بشکل ناهمواری در برجستگی ها و سطح زمینه سکه دیده می شود. به همین دلیل این افراد برای سیقلی شدن سطح و برطرف نمودن سطوح زبر و ناهموار خوردگی سکه، از دستگاه پولیش استفاده می کنند.

سکه 100 ریال بارگاه امام رضا

سکه سمت راست اصل و سکه سمت چپ تقلبی می باشد

بزرگنمایی سکه 100 ریال بارگاه امام رضا

مقایسه سطح سکه اصل سمت راست با سکه تقلبی در سمت چپ

سکه 20 ریال 1359 در مقایسه با سکه پولکی تقلبی

در این تصویر سکه سمت راست تقلبی و سکه سمت چپ اصل می باشد

در این تصویر سکه سمت راست تقلبی و سکه سمت چپ اصل می باشد


سکه تقلبی این بار نوع پولکی آن

نمونه ای از سکه هایی که به وسیله تقلب پولکی شده اند

 

 

سید مهدی موسوی

راهنمای سکه های ایران

www.sekeha.com

نویسنده
تاریخ ارسال
بازدید 3581
/12122015-تقلب-با-نام-سکه-پولکی.html
logo
سکه ها

تقلب با نام سکه پولکی

تقلب با نام سکه پولکی200200
متاسفانه تقلب عضو جدایی ناپذیر از همه کسب و کارهای پیرامون انسان است. در هر کسب و کاری که پول جریان داشته...

دیدگاه ها

*****
واقعا متشکرم
دروغ نیست اگه بگم تا حالا مطلبی این چنین مستند و کامل نخونده بودم
*****
با تشکر و به امید اینکه روز به روز از تعداد متقلبین کاسته شود
*****
خیلی خیلی از زحمات شما سپاسگذارم.
*****
عالی بود.
*****
سلام. ممکنه توضیح بدین که قالب ضرب سکه های تقلبی از کجا میاد.
*****
عالی و فوق العاده به روز بود ممنون
*****
مقاله بسیار خوب و آموزنده ای بود ،علی الخصوص با تصاویر خوبی که پیوست کرده بودید . ممنون و موفق باشید
*****
بسیار عالی،کارشناسانه با توضیحات کافی.ممنون از اطلاع رسانیتون. این سکه ها شبیه سکه های فرسایش قالب هستند که با قالب فرسوده یا گرفته با چربی و روغن ضرب شده باشند.
*****
ممنون عالی بود.

ارسال جدید

روشی برای تشخیص کاربران انسانی از ماشین‌های خودکار.
اعداد در تصویر با صفحه کلید انگلیسی (EN) وارد شود

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید، نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مقاله یا مطلب بالا ارسال کنید.