اسکناس های رد شده رضاه شاه
درود
همانطور که می دانیم فرآیند چاپ اسکناس در دنیا مستلزم به یک سری اصول و ضابطه هایی است. اسکناس ها قبل از چاپ توسط طراحان مخصوص، طراحی و سپس به صورت محدود و نموه چاپ می شوند. این اسکناس ها بعد از چاپ در اخل یک پاکت مخصوص به مسئولی حکومتی اعم از رئیس بانک مرکزی،وزیر اقتصاد، رئیس جمهور و... ارسال می گردند. در پشت و روی این اسکناس ها نوشته درشتی به نام نمونه یا specimen دیده می شود.بعضی از این اسکناس ها شماره بانکی نداشته (تمام شماره ها صفر بوده) و بعضی نیز با شماره ردیف 123456 چاپ می شدند. گاها در کادر اسکناس شماره هایی نیز نوشته می شود( که غالبا نشان از شمارگان چاپ اسکناس از نظر تعداد دارد).
بعد از تایید اسکناس توسط مقامات این اسکناس های نمونه علاوه به بانک های مهم در سراسر کشور نیز ارسال می گردند. کارکنان بانک این اسکناس ها را جهت آشنایی بیشتر مردم با نوع جدید اسکناس و کاهش کلاهبرداری و سودجویی افراد از اسم اسکناس های جدید در مکانی که در دید عموم است قرار می دهند. ولی امروزه به دلیل گسترش ارتباطات و خبرگزاری ها دیگر این اقدام به ندرت صورت می گیرد.
دقت کنید که یک اسکناس برای چاپ شدن مراحل مختلفی را پشت سر می گذارد، که یکی از آن ها طراحی توسط خطاطان و هنرمندان و کارشناسان این حوزه می باشد. تعداد زیادی اسکناس های طراحی در دوره رضا شاه وجود دارد که بعضی از آن ها در همان مراحل اولیه رد و مورد تایید قرار نگرفتند. ولی بعضی از آن ها ممکن است حی به چاپ هم رسیده باشند ولی یقینا تایید نشده و مورد بهره برداری و استعمال و چاپ انبوه قرار نگرفتند. دقت در طراحی های این اسکناس ها ما را به گفتمان و فرهنگ حاکم در باور های روشنفکران و رجال سیاسی و ایدئولوژی حاکم در کشور آشنا می کند.
که تعدادی اسکناس که نشد عکس آنها راپیوست کنم.
بدرود